Dagbog fra Canada

Forsiden Dagbog Billeder


August| September| Oktober| November

18/8 Tja... Så er jeg kommet igang herover. Jeg er skrevet sammenfatninger til 44 rapporter om beton fliser. Det tog 5 dage... Så hvis nogen vil vide noget om det emne kan I bare spørge!
Jeg har også været udenfor kontoret et par gange. Første gang var med FWD'eren (Falling Wieght Deflector). Det medfølgende billede viser den FWD og varervogn (en Dodge) jeg var ude med - billedet er godt nok fra 2004, men jeg kan ikke se nogen ændringer. Hvad den gør er, at den tabe et "lod" ned på asfalten og så måler den hvor meget asfalten giver sig. Så man kører 100m, stopper, sætter testen igang (inde fra bilen selvfølgelig - det er Amerika), venter ca 40 sek., kører 100m... etc. Al dataen bliver automatisk lagret på en bærbar PC fra stenalderen - og man skal selvfølgelig bruge en 3,5" diskette for at få dataen ud. High Tech!
Og så har jeg været ude og bore huller i vejen for at tage jordprøver. Vi startede med at tage prøver i rabatten, men kl 15:00 skulle vi stoppe for da blev trafikken for tæt. Vi vendte tilbage kl 20:00 for at bore huller i selve vejen, da vi så kunne spærre den inderste bane af. Grunden til at prøverne skulle tages, er at de ønsker at udvide afkørelsen fra 2 baner til 3... Bemærk lige at her udvider vi afkørslen til 3 baner - i Danmark er det hele Motorring 3!
Vi var færdige kl. 02:00 efter at have boret 36 huller, Og da det var et stykke fra Toronto overnattede vi på et hotel - og holdt fri dagen efter, selvfølgelig. Desværre havde vi ikke noget kamera med, så jeg har ingen billeder af det...

Jeg har også fået kontakt med de andre fra studerende fra IAESTE. Der er både en finnere, en spanier, en tyrker, en tysker, en tjekker, to svenskere og et par franskmænd (ironisk nok er ingen af dem mænd...). Faktisk er der kun én (ham fra Tyrkiet) der ikke er fra et EU-land - hvilket jeg synes er lidt synd. Der er planlagt en kano-tur for den følgende weekend - men den er lidt løst planlagt, så nu må vi se om den bliver til noget.

Jeg har forøvrigt også været ved Niagara Falls - men jeg venter på at ham jeg var der med, sender billederne. Så mere om det senere...

Jer der har set Bowling for Columbine ved at der ikke er lige så meget skyderi i Canada som i USA.
Men i den seneste tid har der været op til flere skyderier i GTA (Greater Toronto Area) - og de fleste er banderelateret. Og i nyhederne fandt jeg ud af at et af den skete under en 1 km fra hvor jeg bor! For det meste er det bande-relateret og de fleste tilfælde går det også kun ud over gangstere - men civile er desværre også blevet dræbt. Borgmesteren og politichefen er oppe på dubberne for at få det standset, for det er ikke normalt noget man ser i Canada.
Ellers har jeg har svært ved at have respekt for deres gangstere her i Canada. Den første gang jeg var inde i downtown Toronto, så jeg en flok gangstere ved siden er deres sorte Hummer H2 - med massere af bling-bling selvfølgelig. "Wow - nu skal jeg hører noget rigtiget gangster-slang!" - tænkte jeg. Da jeg så kom så tæt på, at jeg kunne hører dem, fandt jeg ud af de snakkede fransk og kom fra Québec (det stod der i hvert fald på nummerpladen).
Og for et nogle dage siden var jeg inde på en lokal fastfood kæde der hedder Pizza-Pizza, hvor der ogsa var to unge afro-amerikanere, der prøve at spille seje. Den ene gik på toilettet, men stak hovedet ud til den anden og højlydt gestikullerede at der ikke lugtede godt på toilettet. Men han har ikke selv gjort det bedre, for da han endelig kom ud igen, sad der 1,5 m toilet papir fast under hans sko. Han havde åbenbart ikke opdaget noget, for med udbrudt selvtillid spangulerede han ud af restaurenten...

Og sådan går livet sin stille gang her i Toronto... 
2/8 Jeg er bare et party-animal! Jeg kan bare starte en fest med et brag!

Eller det var nu Air France flight 358 der landede med et brag. Jeg arbejder mindre end én kilometer fra hvor styrtet skete. Men da arbejdsmiljø-lovgivningen i Canada ikke kræver at medarbejdere skal have adgang til dagslys på kontoret, kunne jeg hverken se eller hører noget fra fly-styret, og så var det endda på min første arbejdsdag! Der sketet intet på kontoret i dag - absolut intet, så alle var taget tidligt hjem. Og de sidste af os gik kl ca. 16:30 og der kunne man se og lugtet røgen.

Jeg har også de første billeder af mig fra Canada. Og på billede 1 kan man se mig med udsigt over Humber River, som i den grad er blivet en flod pga. dagens regnvejr. Ellers ligner den mere en flad å.
På billede 2 mod vest kan man se der er lidt tåget. Det er nu ikke tåge, men røgen fra fly-styrtet.

I skal ikke klage over mobil-telefonselskaberne derhjemme. Her er der ingen grænser for hvor længe et selskab kan SIM-låse din telefon. Så det er umuligt at få et abonnemt uden en telefon. Og man kan ikke tage SIM-kortet ud og bruge i en anden telefon, for det virker kun i den telefon man har. Så hvis du vil have en ny telefon - ja, så får du da bare et nyt nummer...

Det kan godt være at jeg til tider ligner en uro-betjent derhjemme - men ikke her. Jeg havde kun lige været i landet 48 timer, før en venlig ung mand tilbød mig noget græs i undergrundsbanen.

Så vi har det sjovt!

 
29/7 Så er jeg landet!

Mit første indtryk af landet er en mærkelig blanding af amerikansk og europæisk kultur.
De har store biler på store grimme veje og små to-etagers huse række efter række efter række. Og fastfood restauranter med få meters mellemrum.
Men de har mere affaldssortering end os og de bruger meter, kilo, celsius og alle de andre enheder vi kender.

Faktisk er jeg blevet overrasket hvor globaliseret vores verden er blevet - eller i hvert fald den vestlige del. Jeg har været i det meste af Europa, jeg var i Skotland for 3 uger siden og nu er jeg her - og jeg har endnu ikke fået et virkeligt kulturchok. Faktisk det modsatte. Da jeg sad i bussen idag og skulle trykke stop, opdagede jeg at "indmaden" i bussen (undtagen sæderne!) er præcis den samme som i København - gule metalstænger, grå knapholdere, røde knapper det står "STOP" på... Det kan godt være det er lidt nørdet at lægge mærke til sådan nået, men sådan er jeg.

Jeg var med bussen fordi jeg var ude og få mit canadiske CPR-nr. idag - eller det vil sige, de godkendte min ansøgning, jeg får først mit nummer om 4 - 5 uger. Og damen jeg snakkede med var så venlig ikke bare at fortælle mig det - hun viste det endda med fingrene...

Kontoret hvor jeg skulle hen lå i Deffering Mall (et Mall er et butikscenter, for jer der ikke ved det). Og her fandt jeg bla. ud af at i Ontario er momsen 15% - men de skriver det ikke på skiltene... op til flere gang havde jeg fundet det korrekte beløb i mønter - bare for at finde ud at at det ikke passede. Det kan godt være at vi har en høj moms, men vi inkludere den i det mindste i prisen.

I morgen regner jeg med at tage ind til Caribana™ Parade i midtbyen. Der er åbenbart en masse mennesker fra Carribien her i Toronto, og de holder et årligt karneval. Så der bliver gang i gaden - forhåbenlig...

 
 
28/7 "Terningerne er kastet!"

Så er der ingen vej tilbage! (indtil jeg indløser min returbillet)
Jeg er taget afsted og nu kan I rigtig feste... Apropos fest - så vil jeg takker alle dem der tog sig tid til at kigge forbi til min farvel-fest. Og til alle dem som desværre ikke kunne være der, men som sendte mig nogle kære ord. Og tak for gaverne - jeg har taget blusen med...

Jeg vil prøve at skrive igen så hurtigt som muligt, efter jeg er kommet derover. Jeg skal dog først på arbejde på tirsdag (2/8), da den første mandag i august er "Civic Holiday" - hvad det så end er - i Alberta og Ontario (som Toronto ligger i).

Jeg har ikke andet digitalkamera end min Nokia 6230 (endnu!), så det bliver måske lidt begrænset med billeder i den første tid.

Ellers vil jeg bare håbe regner i Dannevang de næste 5 måneder - vejret i Toronto er høj solskin hele weekenden og ca. 25°C.
Man kan se vejret i Toronto på DMI's hjemmeside.

Så kan I ærgre jer over det indtil jeg kommer tilbage...

 
 
18/7 Selvom jeg ikke er taget afsted endnu, har jeg valgt at begynde på min dagbog, da jeg har fundet et sted at bo derover.
Min adresse bliver:
Adresse - Det er et billede så du kan ikke copy/paste
Ude til højre kan de se nogle billeder af det værelse jeg får og ind- og udefra selve lejligheden.
Hvis du kender Toronto kan du hvor det er her!
Den ligger midt mellem mit arbejde og midtbyen og jeg skal betale CAN$540 (~ DKR2700) om måneden - alt inkl. Og ifølge hende der ejer lejligheden er der alt hvad man skal bruge af forretninger lige i nærheden.
 


Tilbage til forsiden

© 1999-2005 Opdateret 18. august 2005